Legatmodtagere 2015

Antal modtagne ansøgninger: 193
Antal godkendte ansøgninger: 13


Projekt for børn med anden etnisk baggrund end dansk

Foreningen er for kvinder og børn bosiddende i Randers Nord. De mødes hver lørdag i et klublokale, hvor der foregår leg og andre sociale aktiviteter. Foreningen søgte om støtte til et bidrag til en hyttetur til et feriecenter for børnene og deres mødre.
15-002

Rideterapi for unge syriske flygtninge

Frivilligcenteret koordinerer frivillige aktiviteter og har mere end 200 frivillige tilknyttet centeret. Der blev søgt om støtte til et projekt med rideterapi for unge, syriske flygtninge med formålet om at hjælpe de unge flygtninge med at øge selvværd, dæmpe angst og stress og give dem mulighed for at komme ud i naturen og dyrke motion.
15-015

Sommerkoloni for overvægtige og socialt udsatte børn

Ansøgerne var fire idrætsstuderende unge, der havde ansvaret for den årlige sommerkoloni for ca. 30 overvægtige og socialt udsatte køenhavnske børn i alderen 8-15 år. Fokus var sundhed, motion, dannelse af nye venskaber og opbygning af børnenes selvtillid. Der blev søgt om støtte til indkøb af idrætsredskaber.
15-035

Dana Cup 2015

Foreningen er en fodboldklub, der ønsker at lave foreningsaktiviteter for nogle af de dårligst stillede børn og unge på Nørrebro. Der blev søgt om støtte til, at de otte dårligst stillede børn i klubben kunne deltage i klubturen.
15-043

Hjælp til fritidsaktiviteter

Broen i Horsens er en organisation, som hjælper udsatte og svigtede børn og unge, i alderen 8-15. De kan bl.a. hjælpe med fodboldkontingenter- og udstyr, rådgivning og alverdens andre ting. Derudover tager de voksne frivillige også børnene i hånden og tager dem med til træning og stævner.

Disse børn udvælges i samarbejde med skoler, SSP, SFO, politi og socialforvaltningen. Aktivering af et barn dækker kontingent, tøj, udstyr og stævneafgifter til en given sportsgren.

De fik økonomisk støtte.
15-095

Ny balancebom

AMUI Gymnastikforening holder til i Vejen kommune og har mange medlemmer i alderen 4-18 år. Redskaberne er efterhånden gamle og utidssvarende.

De fik støtte til indkøb af en ny balancebom.
15-098

Pigespejdergruppe for piger og mødre med anden etnisk baggrund

De grønne pigespejdere har haft spejdere i Thisted i mange år og vil gerne starte en ny gruppe for piger og deres mødre med anden etnisk baggrund i ghettoområde. Der er behov for et frirum, hvor kun piger/kvinder kommer og derfra få et netværk. Det hele starter med arrangementer med bål, opsætning af telte og demonstration af hvad spejderarbejdet er i ghettoområdet, hvor de er vant til at færdes.

Fik støtte til ting til opstart og kontingent for nogle af de medlemmer, man forventer ikke kan betale kontingent.
15-104

Redningsveste til børn og midler til instruktøruddannelse

KFUM - Spejderne i Sevel er en spejdergruppe på 110 medlemmer med stor opbakning fra lokalsamfundet. Gruppen har børn i alle aldre og 20 frivillige ledere.

Fik støtte til indkøb af redningsveste til nyindkøbte kanoer. Redningsvestene skal bruges til gruppens aller yngste.
15-135

Støtte til udsatte børn og unge

BROEN Aalborg er en frivillig forening, der hjælper socialt udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv. Målgruppen er børn og unge i alderen 6-17 år i Aalborg kommune. Arbejdet består udelukkende af frivillige. De hjælper bl.a. med at starte i sportsklubber og hjælper børnene til succesoplevelser.

Projektet fik økonomisk støtte.
15-137

Nyt udstyr til Taekwondoklub

Albertslund Taekwondoklub har 140 aktive medlemmer. Over 80% af medlemmerne har anden etnisk baggrund og mange kommer fra social- og økonomisk belastede familier. Klubben arbejder for at tage et socialt ansvar i området, hvor der er høj ungdomskriminalitet. Foreningen er udelukkende drevet af frivillige.

De fik økonomisk støtte til indkøb af udstyr.
15-151

Udstyr til integrationsprojekt med flygtninge

Tommerup Motocorss- & Speedwayklub er en frivillig forening, der ønsker at medvirke til integrationene af mange nye flygtninge i Assens Kommune. Der er et godt og stærkt opbygget miljø i og omkring foreningen. Hertil også et unikt menneskeligt fællesskab mellem børn og frivillige voksne. Målgruppen er nytilkomne flygtningebørn- og unge i alderen 10-18 år.

De fik tilskud til indkøb af udstyr.
15-174

Indkøb og opsætning af legehus

Støtteforening for Alexandrakollegiet er en forening fra 2014, som har til formål at yde bistand til, at unge mødre på kollegiet kan gennemføre uddannelse, samt støtte sociale tiltage og aktiviteter, der fremmer er sundt mor-barn forhold. Der er 11 unge mødre med børn på kollegiet i alderen 15-25 år.

De fik støtte til at købe, opsætte og male et nyt legehus, som børnene kan bruge.
15-176

Herredsvang Familielejr

Herredsvand Familielejr er en frivillig forening, der ønsker at give 45 børn og unge fra vanskeligt stillede familier i Herredsvang en mulighed for sommerferieoplevelser sammen med egne og andre familier. Foreningen arbejder stærkt på tværs af mange faggrupper med et hold frivillige, der år efter år giver børn og unge en helt fantastisk oplevelse og redskaber til hverdagens "kampe". Foreningen har mere en 10 års erfaring.

De fik støtte til indkøb af materialer til kreative lege, spil og sportsaktiviteter på lejren.
15-177


Ansøgningsvejledning

Her får du en beskrivelse af hvilke informationer vi har brug for, for at kunne behandle din ansøgning bedst og hurtigst muligt.

> Ansøgningsvejledning

Ansøgningsfrist

Idéer for livet Fonden er ved at blive omstruktureret.

Derfor kan vi ikke modtage ansøgninger i en periode.

Ønsker du at få direkte besked, når fonden igen kan modtage ansøgninger, så send en mail til ideer.for.livet@skandia.dk